Bratislavský kraj chce rozvíjať spoluprácu aj s maďarskými župami

02.07.2013 Celý región

Budapešť 2. júla (TASR) - Predstavitelia piatich slovenských samosprávnych krajov a piatich maďarských žúp podpísali dnes v Budapešti Memorandum o podpore komplexného rozvoja verejných komunikácií prechádzajúcich cez spoločnú štátnu hranicu Slovenskej republiky a Maďarska.

Spoločným cieľom memoranda je zabezpečenie ďalšieho rozvoja cezhraničnej slovensko–maďarskej spolupráce, a to najmä v oblasti dobudovania cestnej infraštruktúry. To by malo pomôcť hospodárskemu rozvoju regiónov, rozvoju malého a stredného podnikania, ale aj rozvoju kultúrnych vzťahov, turizmu a cestovného ruchu.

"Keďže máme v tejto oblasti viditeľné výsledky, a tým myslím úspešnú cezhraničnú spoluprácu s rakúskymi partnermi, naša župa ponúkne pomoc pri realizácii podobných projektov aj ostatným župám," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

BSK úspešne spolupracuje s Rakúskom napríklad v čerpaní eurofondov. Vďaka nim bol postavený aj Cyklomost slobody spájajúci Devínsku Novú Ves a Schlosshof. S Rakúskom bude BSK spolupracovať aj v programovom období 2014-2020, rovnako chce posilniť cezhraničnú spoluprácu aj s Maďarskom.
 

Vyberte región

mark